Nakon što je austrijski parlament izglasao  nepovjerenje vladi Sebastijana Kurca oglasio se i doskorašnji kancelar.

Sebastijan Kurc

Sebastijan Kurc  istakao je da razumije to što rivalske partije žele da mu se osvete i da sebe stave u što bolji položaj pred parlamentarne nacionalne izbore, ali ne može da shvati zašto se o nepovjerenju odlučuje baš u trenucima kada su izbori za Evropski parlament upravo završeni, prenose austrijski mediji.

Dodao je, takođe, u svom prvom obraćanju nakon izglasavanja nepovjerenja njegovoj vladi, da će njegova stranka i dalje raditi na što boljem položaju Austrije.

– U narednoj vladi nećemo biti, ali sigurno je nećemo opstruirati. Podržavaćemo je koliko god je više moguće zarad stabilnosti ove države – istakao je Kurc.

Austrijski parlament izglasao je nepovjerenje vladi Sebastijana Kurca, nakon optužbi za korupciju u kojima je glavni akter bio sada njegov bivši zamenik Hajnc Kristijan Štrahe, glasovima poslanika Socijaldemokratske partije Austrije (SPO), koja je podnijela zahtjev za glasanje o nepovjerenju, doskorašnjeg koalicionig partnera Slobodarske partije (FPO) i poslanika liste “Ject”.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve