Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Protest Švedske Iraku zbog smrtnih kazni za njene državljane

Stokholm je prošlog mjeseca protestovao zbog smrtne kazne izrečene državljaninu Švedske, a danas su potvrđene još dvije. Sve tri presude odnose se na ubistvo koje se dogodilo ranije ove godine, navelo je Ministarstvo

Ministarstvo spoljnih poslova Švedske saopštilo je da je pozvalo na razgovor otpravnika poslova Ambasade Iraka u Stokholmu kako bi izrazilo protest zbog smrtnih presuda koje je irački sud izrekao švedskim državljanima.

Stokholm je prošlog mjeseca protestovao zbog smrtne kazne izrečene državljaninu Švedske, a danas su potvrđene još dvije. Sve tri presude odnose se na ubistvo koje se dogodilo ranije ove godine, navelo je Ministarstvo.

Ministarstvo dodaje da je primilo informaciju da je i četvrtom državljaninu Švedske izrečena smrtna kazna koja bi mogla da bude povezana sa drogom, ali da to ne može da potvrdi zbog „određenih nejasnoća povodom identiteta te osobe“.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo radi na sprječavanju izvršenja tih presuda i dodaje da Švedska osuđuje upotrebu smrtne kazne i da joj se protivi „svuda i u svim okolnostima“.

Švedski mediji su ranije objavili da su trojica Šveđana optuženi za ubistvo kriminalca u Iraku, za koje se veruje da je povezano sa višegodišnjim ratom dva švedska klana.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve