Princ Hari i njegova supruga Megan Markl ipak će biti finansirani iz kraljevske kase, jer će moći da računaju na oko tri miliona dolara koje će dobijati od budućeg kralja, princa Čarlsa.

Megan Markl, Princ Hari

Posljednjih sedmica Mexit je glavna medijska tema. Od kada su princ Hari i Megan šokirali svijet objavom da se odvajanju od kraljevske porodice, ne jenjava radoznalost javnosti o njihovim planovima, piše Cheatsheet.com.

Svi žele da znaju gdje će kraljevski par živjeti nakon odstupanja. Hoće li Megan zadržati titulu vojvotkinje? Da li je tenzija između princa Harija i princa Vilijama dovela do razlaza? Jedna od najvažnijih stvari kod ovog razlaza je činjenica da su Megan i Hari odlučili da postanu finansijski nezavisni onog trenutka kada Mexit stupi na snagu.

Koliko je javnost upoznata, oni i dalje vode luksuzan i privilegovan život, oslanjajući se na novac poreskih obveznika.

Kada su Megan i Hari odlučili da odstupe sa svojih položaja, kao stariji članovi kraljevske porodice, najaktuelnije pitanje je bilo kako će ubuduće zarađivati novac, kako će izdržavali sebe i svog sina, prenosi N1. Na kraju, ipak, ispada da će princ Hari i Megan nastaviti da uzimaju novac iz kraljevskog fonda.

Časopis “US Weekly” piše da će dobijati finansijsku podršku od Harijevog oca, princa Čarlsa. Princ Čarls dio bogatstva ostvaruje preko vojvodstva od Kornovila, privatnog imanja koje finansira sve njegove aktivnosti.

Iako više neće dobijati prihod od kraljevskih dužnosti, Hari i Megan će moći da računaju na oko tri miliona dolara koje će dobijati od budućeg kralja, princa Čarlsa.

Nije rijetkost da dijete dobije dio očevog nasljeđa nakon njegove smrti, ali je princ Hari u ovom slučaju izuzetak, jer nije ni nasljednik ni povjerenik, a i princ Čarls nije kralj i nije umro.

Ova odluka je veoma darežljiva i iznenađujuća, s obzirom na to da se princ Čarls osjetio izdanim Harijevom naprasnom odlukom da odstupi sa svog kraljevskog položaja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve