Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Prekršio protokol kako bi usrećio dječaka (VIDEO)

Vojnici širom svijeta, posebno tokom ceremonijalnih pojavljivanja, poznati su po strogom kodeksu ponašanja i striktnom pridržavanju pravila koje podrazumijeva poštovanje protokola do tančina.

https://www.youtube.com/watch?v=azxNDLDgAiM

U dvorcu Vindzor odigrao se, međutim, nesvakidašnji prizor, kada se jedan od stražara, tokom smjene garde, prije ulaska u kasarnu okrenuo, vojnički pozdravio četvorogodišnjeg Maršala, koji je bio obučen u minijaturnu crvenu uniformu.

Neposredno prije ulaska u dvorac, stražar se odvojio od voda i, potpuno zanemarujući protokol, okrenuo, došao do mališana, pozdravio ga, bez riječi stao pored njega, sačekao da ih Maršalova majka fotografiše i vratio u kasarnu.

– Ovo nije uobičajeno. Ali supruga i ja čekamo sina i sjetio sam se kako sam i ja kao dječak stajao ispred dvorca u Edinburgu nadajući se da ću imati priliku da se fotografišem sa jednim od stražara, rekao je za London ivning standard Pol Iden, stražar koji je prekršio pravila.

Kada je vidio Maršala u uniformi osjetio je, kako kaže, ponos zbog onoga što radi.

Imogen Skot, Maršalova majka, rekla je da je njen sin potpuno oduševljen, jer je to najviše želio za rođendan.

Iako se bilo kakvo narušavanje protokola najstrože kažnjava, odred „Koldstrim gards“, kome Pol Iden pripada, objavio je na službenoj Fejsbuk stranici da čuvaju mjesto za Maršala 2029.

„Koldstrim gards“ najstariji je odred britanske vojske u stalnoj službi, a potekao je iz Koldstrima, grada u Škotskoj, 1650.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve