Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Predsjednik Vijetnama podnio ostavku nakon optužbi za korupciju

Phuc, 68, bio je na kraju odgovoran za prekršaje koje su počinili mnogi zvaničnici, uključujući dva zamjenika premijera i tri ministra, saopštila je vlada

Vijetnamski predsjednik Nguyen Xuan Phuc podnio je ostavku nakon što ga je vladajuća Komunistička partija okrivila za “kršenja i nedjela” od strane zvaničnika pod njegovom kontrolom, saopštila je vlada u utorak, u velikoj eskalaciji kampanje protiv korupcije u zemlji.

Phuc, bivši premijer koji je zaslužan za ubrzanje ekonomskih reformi bio je na uglavnom ceremonijalnom mjestu predsjednika od 2021. godine i najviši je zvaničnik koji je na meti opsežnog projekta suzbijanja korupcije koju sprovodi vladajuća Komunistička partija.

Vijetnam nema vrhovnog lidera i službeno ga vode četiri “stuba”: sekretar stranke, predsjednik, premijer i predsjednik parlamenta.

Phuc, 68, bio je na kraju odgovoran za prekršaje koje su počinili mnogi zvaničnici, uključujući dva zamjenika premijera i tri ministra, saopštila je vlada.

“Potpuno svjestan svoje odgovornosti pred strankom i narodom, podnio je zahtjev da podnese ostavku na dodijeljene funkcije, napusti posao i ode u penziju”, navodi se u saopštenju.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve