Predsjednik Predstavničkog doma Novog Zelanda hranio bebu tokom sjednice

Malard je na Tviteru objavio fotografiju sebe kako hrani dječaka zastupnika Tamatija Kofija dok vodi sjednicu

Predsjednik Predstavničkog doma Novog Zelanda Trevor Malard za vrijeme parlamentarne rasprave hranio je bebu jednog od zastupnika u tom zakonodavnom tijelu.

Malard je na Tviteru objavio fotografiju sebe kako hrani dječaka zastupnika Tamatija Kofija dok vodi sjednicu.

Laburistički zastupnik Tamati Kofi objavio je rođenje svog sina u julu. Dijete je rođeno posredstvom surogat majke, a biološki otac dječaka je Kofijev partner Tim Smit.

Kofi je u srijedu prvi put prisustvovao sjednici nakon povratka sa očinskog bolovanja, a sa sobom je poveo i svog dječaka.

Predsjednik tog zakonodavnog tijela Malard, ujedno otac troje djece, preuzeo je ulogu dadilje, ali je istovremeno i predsjedavao sjednicom.

Sliku je na Tviteru podijelio i zastupnik Zelenih Garet Hjuz koji je napisao da je “divno imati bebu u Zastupničkom domu”.

Kofi je posljednji u nizu političara koji su doveli svoje dijete na radno mjesto, nakon što su to, između ostalih, učinile i britanska zastupnica Džo Svinson 2018. te australijska senatorka Larisa Voers 2017.

U septembru prošle godine, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern postala je prva političarka u istoriji koja je donijela svoju tromjesečnu ćerku na zasijedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Komentari

avatar