Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Predsjednik kanadskog parlamenta podnio ostavku jer je pozvao čovjeka koji se borio za naciste

Neposredno pošto se predsjednik Zelenski u petak obratio parlamentu, kanadski poslanici su ovacijama pozdravili Jaroslava Hunku kada je Rota skrenuo pažnju na njega. On je Hunku predstavio kao ratnog heroja koji se borio za Prvu ukrajinsku diviziju

Predsjedavajući kanadskog parlamenta Entoni Rota (Anthony) podnio je ostavku na tu funkciju poslije sastanka sa partijskim liderima Donjeg doma, zato što je pozvao čovjeka koji se borio za nacističku vojnu jedinicu tokom Drugog svjetskog rata u parlament da prisustvuje govoru ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Neposredno pošto se predsjednik Zelenski u petak obratio parlamentu, kanadski poslanici su ovacijama pozdravili Jaroslava Hunku kada je Rota skrenuo pažnju na njega. On je Hunku predstavio kao ratnog heroja koji se borio za Prvu ukrajinsku diviziju.

Kasnije je objavljeno da je Prva ukrajinska divizija u stvari Vafen-SS divizija Galicija, ili SS 14. Vafen divizija, dobrovoljna jedinica koja je bila pod komandom nacista.

Sve glavne opozicione stranke pozvale su Rotu da da ostavku, a liderka poslanika vlasti Karina Guld ranije je rekla da vjeruje da su poslanici izgubili poverenje u Rotu.

Karina Guld je rekla da je Rota pozvao Hunku, a da o tome nije obavijestio vladu ili delegaciju Ukrajine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve