Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Policajac koji je ubio Džordža Flojda osuđen na 21 godinu zatvora

Sudija je kritikovao 46-godišnjog Šovina za njegove akcije 25. maja 2020. kada je pritiskao Flojda na zemlju u Mineapolisu više od devet minuta dok je on umirao, i oglušio se na njegove pozive da ne može da diše

Američki savezni sudija osudio je bivšeg policajca Dereka Šovina na 21 godinu zatvora jer je narušio građanska prava Afroamerikanca Džordža Flojda kojeg je ugušio koljenom. Sudija je bivšem policajcu iz Mineapolisa rekao da je ono što je učinio bilo “prosto pogrešno” i “nasilno”.

Sudija je kritikovao 46-godišnjog Šovina za njegove akcije 25. maja 2020. kada je pritiskao Flojda na zemlju u Mineapolisu više od devet minuta dok je on umirao, i oglušio se na njegove pozive da ne može da diše.

Šovin će služiti ovu kaznu saveznog suda istovremeno sa već dobijenom kaznom od 22 i po godine zatvora koja mu je izrečena za optužbe za ubistvo i ubistvo iz nehata, za isti slučaj.

Scena gušenja koja je snimljena i podeljena preko interneta izazvala je velike demonstracije protiv rasizma i policijskog nasilja širom SAD i šire.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve