Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Policajac koga terete za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda – pušten iz zatvora

Šovin je bio u zatvoru od 31. maja kada je uhapšen i optužen za drugostepeno ubistvo, nakon što su se pojavili video-snimci na kojima se vidi kako kleči na Flojdovom vratu. Potvrda o oslobađanju iz zatvora, koju je objavila šerifska kancelarija okruga Hepenin, pokazuje da je u pitanju uslovni otpust

Derek Šovin, bivši policajac iz Mineapolisa koji se tereti za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, pušten je iz zatvora.

Bivši policajac je izašao na slobodu u srijedu ujutru, piše “Dejli mejl”. On je priložio “nenovčanu” kauciju u iznosu od milion dolara.

Šovin je bio u zatvoru od 31. maja kada je uhapšen i optužen za drugostepeno ubistvo, nakon što su se pojavili video-snimci na kojima se vidi kako kleči na Flojdovom vratu. Potvrda o oslobađanju iz zatvora, koju je objavila šerifska kancelarija okruga Hepenin, pokazuje da je u pitanju uslovni otpust.

Podsjetimo, Šovin je krajem maja tekuće godine tokom privođenja skoro devet minuta klečao na Flojdovom vratu dok je ovaj molio da ga pusti i govorio da ne može da diše. Rezulati obdukcije su pokazali da je Džordž Flojd (46) preminuo od posljedica gušenja.

Šovin je optužen za ubistvo Afroamerikanca. Zbog toga su širom Sjedinjenih Američkih Država izbili protesti u kojima je povrijeđeno na desetine policajaca i demonstranata, a bilo je i žrtava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve