Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Pjongjang zatvoren na pet dana zbog neodređene respiratorne bolesti

U obavještenju se ne pominje covid 19, ali se navodi da su stanovnici Pjongjanga morali da ostanu u domovima do kraja nedjelje i da se podvrgavaju kontroli temperature više puta dnevno, navodi En-Ka njuz koji prati Sjevernu Koreju, prenosi Rojters

Vlasti u glavnom gradu Sjeverne Koreje, Pjongjangu, naredile su petodnevno zatvaranje zbog sve većeg broja slučajeva „neodređene“ respiratorne bolesti, prenio je En-Ka njuz iz Seula, pozivajući se na obavještenje tamošnje vlade.

U obavještenju se ne pominje covid 19, ali se navodi da su stanovnici Pjongjanga morali da ostanu u domovima do kraja nedjelje i da se podvrgavaju kontroli temperature više puta dnevno, navodi En-Ka njuz koji prati Sjevernu Koreju, prenosi Rojters.

Čini se, navodi taj medij, da stanovnici Pjongjanga prave zalihe robe u očekivanju strožih mjera. Nije jasno, međutim, da li su i druge oblasti Sjeverne Koreje uvele neka ograničenja.

Sjeverna Koreja je prošle godine prijavila prvu epidemiju covida 19, ali je do avgusta proglasila pobjedu nad virusom.

Ipak, nikada nije potvrdila koliko je ljudi zaraženo koronavirusom.

Državna novinska agencija KCNA saopštila je u utorak da je grad Kesong koji se nalazi u blizini granice sa Južnom Korejom, pojačao javnu kampanju komunikacije „kako bi svi zaposleni dobrovoljno poštovali antiepidemijske propise u radu i životu“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve