31-May-2020, 9:31
Naslovna SVIJET Pariz – grad bez ljudi

Pariz – grad bez ljudi

0

 

Glavni grad Francuske i jedan od najljepših i najposećenijih gradova na svetu danas šalje sliku koju viđamo širom planete. Prazne i puste ulice bez ljudi koji su sakriveni u svojim domovima i samo čekaju da sve ovo prođe i da se što prije život vrati u normalu.

 

 Karantin će trajati koliko bude bilo neophodno jer još nije došlo do vrhunca epidemije“, rekao je ministar zdravlja Olivije Veran i dodao da je još rano govoriti o postepenom ublažavanju mera zabrane kretanja.

 

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner pozvao je prefekte da sami razmotre da li je potrebno u određenim područjima dodatno pooštriti mjere. Neke opštine su već uvele neke strožije sankcije.

Vlasti Pariza  uvode zabranu bilo kakvih individualnih sportskih akitvnosti od 10.00 do 19.00. Vlasti u Bijaricu, na jugozapadu Francuske, zabranile su sjedjenje  duže od dva minuta na nekoj klupi u parku.

U Francuskoj je od 1. marta umrlo 8.911 ljudi, od čega 6.494 u bolnicama. U poslednja 24 sata umrlo je 605 osoba.

Francuske vlasti su već dva puta produžavale period karantina, te sada treba da traje do 15. aprila, ali će zasigurnobiti ponovo biti  produžene.

 

Video izvor: Nova.rs
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x