Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Papa Franjo se osjeća dobro nakon operacije

Osamdesetšestogodišnji Franjo se u rimskoj bolnici u srijedu podvrgao trosatnoj operaciji kile, za koju su lekari rekli da je bila uspješna i da papa neće imati ograničenja u putovanjima i drugim aktivnostima nakon oporavka

Papa Franjo je od jutros dobro nakon što je proveo prvu noć u bolnici poslije abdominalne operacije, objavio je Vatikan.

„Noć je dobro prošla“, objavio je Vatikan u kratkom saopštenju, dodavši da će dodatne informacije biti dostupne kasnije.

Osamdesetšestogodišnji Franjo se u rimskoj bolnici u srijedu podvrgao trosatnoj operaciji kile, za koju su lekari rekli da je bila uspješna i da papa neće imati ograničenja u putovanjima i drugim aktivnostima nakon oporavka.

Sergio Alfieri, glavni hirurg koji je operisao papu u bolnici Gemeli, rekao je da je Franja dobro reagovao na opštu anesteziju i da očekuje da će poglavar Katoličke crkve ostati u bolnici pet do sedam dana.

Alfieri je nakon operacije kazao novinarima da je papa snažan, ali star i da je nedavno imao bronhitis te će stoga „preduzeti sve potrebne mjere opreza“.

Franjo ima dva putovanja zakazana za ovo ljeto: u Portugal od 2. do 6. avgusta zbog Svjetskog dana mladih i posjeta svetištu Fatima, i Mongoliju od 31. avgusta do 4. septembra, što će biti jedno od najdaljih mjesta koje je posjetio.

Alfieri je rekao da nema medicinskog razloga zašto bi papa trebalo da promijeni svoj raspored.

Vatikan je objavio da su sve papine privatne i opšte audijencije otkazane do 18. juna kao mjera predostrožnosti.

Franjo je, kada je boravio u toj bolnici 2021, održao tradicionalnu nedjeljnu molitvu s bolničkog balkona na desetom spratu, koji sadrži sobe rezervisane samo za pape.

Ljekari su rekli da je operacija bila nužna kako bi se sanirala kila, koja nekada nastaje na ožiljcima od prethodnih operacija. Češća je kod starijih osoba, a mogu je takođe uzrokovati gojaznost ili slabost trbušnih mišića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve