Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Papa Franjo: Bogate zapadne zemlje raspiruju sukobe

U obraćanju studentima i profesorima milanskog Instituta San Karlo, papa Franjo je rekao da širom svijeta ima toliko mnogo ratova zato što "bogata Evropa i Amerika prodaju oružje koje se koristi za ubijanje djece i ljudi"

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo okrivio je danas Evropu i SAD za smrt djece u Siriji, Jemenu i Avganistanu, rekavši da bogate zapadne zemlje raspiruju sukobe prodajući oružje u ratnim zonama, prenosi agencija Asošijejted Pres (AP).

U obraćanju studentima i profesorima milanskog Instituta San Karlo, papa Franjo je rekao da širom svijeta ima toliko mnogo ratova zato što “bogata Evropa i Amerika prodaju oružje koje se koristi za ubijanje djece i ljudi”.

Papa je kazao da bez tog oružja ne bi bilo rata u zemljama kao što su Avganistan, Jemen i Sirija.

“Zemlja koja proizvodi i prodaje oružje ima na svojoj savjesti smrt svakog djeteta i uništenje svake porodice”, naveo je Franja.

Govoreći o potrebi da zemlje prihvate i integrišu migrante, papa je odbacio zabrinutost zbog kriminala koju vlade navode kao razlog za neprihvatanje migranata.

“Mafiju nijesu izmislili Nigerijci. Mafija je naša. Svi mi imamo mogućnost da budemo kriminalci. Migranti nam donose bogatstvo jer su Evropu napravili migranti”, dodao je Franja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve