Putnički avion Pakistan Internešenel Erlajnsa srušio se u Karačiju tokom ljeta iz Lahorea, javlja BBC. Zvaničnici pakistanskog civilnog vazduhoplovstva saopštili su da su dvije osobe preživjele pad aviona sa 98 putnika i članova posade. Najmanje 40 ljudi je poginulo, saopštila je spasilačka služba privremeni bilans žrtava.

Foto: AP

Informaciju o padu je potvrdio i portparol te kompanije.

“Za sada smo pronašli 40 tijela”, navela je spasilačka služba.

Lokalne vlasti su ranije navele da su svi putnici stradali. Međutim, lokalne televizije su prenijele izjavu jedne osobe na licu mjesta koja je rekla da ima preživjelih.

U prvim izvještajima navodilo se da je avionu bilo 107 putnika i članova posade, ali je kasnije precizirano da je bio 91 putnik i još sedam članova posade.

Avion je letio iz Lahorea prema međunarodnom aerodromu Džinah, jednom od najprometnijih pakistanskih aerodroma.

Gradonačelnik Karačija Vasim Ahtar izjavio je da je nekoliko kuća uništeno u padu aviona pakistanske aviokompanije PIA (Pakistan international Airlines). Za sada se ne zna da li je neko stradao u tim kućama.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je pilot dao uzbunu pošto je avion ostao bez jednog motora.

Nesreća se dogodila nekoliko dana pošto je Pakistan ponovo pokrenuo komercijalne letove unutar zemlje. Te veze su bile u prekidu više od mjesec dana zbog epidemije koronavirusa.

U Pakistanu se relativno često dešavaju avionske i helikopterske nesreće. Posljednja avionska nesreća dogodila se u decembru 2016. godine. Tada se avion iste kompaniije, PIA, srušio u planinskoj oblasti na sjeveru. Poginulo je 47 osoba.

Najgora nesreća se dogodila 2010. godine. Avion Erbasa 321 na relaciji Karači-Islamabad, srušio se neposredno prije sletanja. Tada su stradale 152 osobe.

U toku je spasilačka akcija i hitna pomoć je na licu mjesta.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments