Demonstranti u Londonu i širom svijeta izašli su ponovo na ulice pozivajući na policijsku reformu nakon smrti Afromerikanaca Džordža Flojda u Mineapolisu i Rajšarda Bruksa u Atlanti.

“>

Jedan od demonstranata pokreta “Black Lives Matters” u Londonu viđen je kako sprovodi bijelca kroz bijesnu gomilu dok poručuje da želi jednakost za sve rase i ljude.

Afroamerikanac koji je nosio povrijeđenog bijelca na sigurno mjesto tokom haotične scene na protestima u Londonu kazao je za CNN da je to učinio kako bi izbjegao katastrofu.

Slika nesebičnog čina Patrika Hatčinsona sada se proširila svijetom. Hatčinson je za CNN kazao da je to prvi protest “Black Lives Matters” kojem je prisustvovao, a on je pomogao bijelcu jer nije želio da glavni razlog za proteste bude izgubljen u jednom trenutku nasilja.

“Moj stvarni fokus bio je na izbjegavanju katastrofe, odjednom kao da se sve pretvorilo u to da su životi svih važni, a da mladi ubijaju demonstrante. To je bila poruka koju pokušavamo izbjeći”, kazao je.

Dodao je kako je u početku vidio muškarca kako leži na stepenicama u položaju fetusa okružen demonstrantima. Odmah je pomislio da ga mora odvesti na sigurno. Više od 100 ljudi uhapšeno je u subotu na protestima u Londonu koji se i dalje ne smiruju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve