Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Otkriveno ko je snimio ubistvo Džordža Flojda

Munjevitom brzinom dijeljen je i snimak na kom se vidi kako policajac Derek Šovin kleči na njegovom vratu, a malo je poznato da je taj snimak napravila jedna tinejdžerka, objavio je Daily Mail

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda je vijest koja se proširila čitavim svijetom.

foto Daily mail

Munjevitom brzinom dijeljen je i snimak na kom se vidi kako policajac Derek Šovin kleči na njegovom vratu, a malo je poznato da je taj snimak napravila jedna tinejdžerka, objavio je Daily Mail.

Darnela Frejzer (17) je bila u šetnji sa svojom devetogodišnjom rođakom kada je zastala ispred kioska brze hrane u Mineapolisu, a onda vidjela kako četvorica policajaca izvlače iz automobila Afroamerikanca.

“Nije imala predstavu da će biti svjedok i dokumentovati jedan važan događaj u američkoj istoriji, policijsko ubistvo. Da nije bilo njene hrabrosti, prisebnosti i volje da video postavi na Facebook, sva četvorica policajaca bi i dalje bili na ulici i vjerovatno terorisali druge članove naše zajednice”, rekao je njen pravni predstavnik Set Kobin.

Kako prenosi Daily Mail, Darnela nije ni pomislila da će snimak koji će napraviti obići svijet i izazvati proteste širom svijeta.

Kobin navodi da ona nije željela da bude heroj, već da je ona tinejdžerka, učenica koja je uradila pravu stvar.

“Ona je Roza Parks svoje generacije”, rekao je on.

Darnela je, od kada je objavljen snimak, samo jednom govorila za javnost. Tada je rekla da je svijet morao da vidi ono što je vidjela ona, te da se takve stvari događaju previše puta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve