Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Osumnjičeni za masakr u Kanadi pronađen mrtav, njegovog brata još uvijek traže

Demijen Sanderson (31) pronađen je mrtav u Džejms Smit Kri Nejšnu, a njegov brat Majls Sanderson (30) ''možda je zadobio povrede'' i možda traži ljekarsku pomoć, rekla je Ronda Blekmor, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije u Saskačevanu

Kanadska policija pronašla je u ponedjeljak mrtvog jednog od osumnjičenika za masovni pokolj nožem u kojemu je u nedjelju ubijeno deset osoba, dok je drugi osumnjičeni, njegov brat, još uvijek na slobodi.

Braća su bila osumnjičena za ubistvo deset ljudi i ranjavanje 18 u napadu nožem koji je u nedjelju duboko potresao domorodačku zajednicu u Saskačevanu.

Napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj istoriji Kanade. Policija je rekla da se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Demijen Sanderson (31) pronađen je mrtav u Džejms Smit Kri Nejšnu, a njegov brat Majls Sanderson (30) „možda je zadobio povrede“ i možda traži ljekarsku pomoć, rekla je Ronda Blekmor, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije u Saskačevanu.

Sa smrću jednog brata Sandersona i ranjavanjem drugog, broj žrtava sada iznosi 11 mrtvih i 19 povrijeđenih, rekla je Blekmor.

Tijelo Demijena Sandersona pronađeno je na otvorenom u području s visokom travom u blizini kuće koja se pretraživala, rekla je.

„Možemo potvrditi da ima vidljive povrede. U ovom trenutku se ne vjeruje da je te povrede sam sebi zadao“, rekla je Blekmor ne precizirajući što je uzrok povreda.

Upitana da li je Majls Sanderson osumnjičen da je ubio svog brata, Blekmor je rekla: „Nismo to potvrdili. Ne možemo reći da li je Majls bio umiješan u smrt Demijena“.

Takođe je upozorila da policija još uvijek smatra Majlsa Sandersona opasnim za javnost, čak i ako je povrijeđen.

„Majls ima poduži kriminalni dosije koji uključuje krivična djela protiv osoba i imovine… Smatramo ga naoružanim i opasnim. Nemojte mu prilaziti“, rekla je Blekmor.

CBC News je javio je da je policija u gradu Saskatonu tražila Majlsa Sandersona od maja, kada se prestao da se sastaje sa svojim službenikom za uslovni otpust nakon što je odslužio kaznu za napad, pljačku i izricanje prijetnji.

Premijer Džastin Trudo nazvao je napade „šokantnim i srceparajućim“ i rekao da je razgovarao s vođstvom Džejms Smit Kri Nejšna i premijerom Saskačevana Skotom Moeom kako bi obećao podršku svoje vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve