Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Orban: Ova Njemačka više nije Njemačka koju su nam djedovi i roditelji navodili kao primjer

Orban je objasnio kako se nekada govorilo da je Njemačka ''zemlja reda i marljivih ljudi'', a da je Njemačka danas ''šareni promijenjeni multikulturni svijet u kojem migranti više nijesu gosti''

Mađarski premijer Viktor Orban je stigao u posjetu Berlinu, a prije sastanka s kancelarom Olafom Šolcom je u intervjuu kritikovao njemačku useljeničku politiku i ocijenio da Njemačka više nije ista.

„Njemačka danas ne izgleda kao prije 10 godina. Ova Njemačka više nije Njemačka koju su nam naši djedovi i roditelji navodili kao primjer“, rekao je Orban uoči sastanka s njemačkim kancelarom Olafom Šolcom, za mađarski državni radio Košut, javila je agencija Hina.

Orban je objasnio kako se nekada govorilo da je Njemačka „zemlja reda i marljivih ljudi“, a da je Njemačka danas „šareni promijenjeni multikulturni svijet u kojem migranti više nijesu gosti“.

On je dodao kako je problem u tome da „ljevičarska vlada“ u Berlinu „masovno dijeli njemačke pasoše“.

„Migranti više nisu gosti kod domaćina Njemaca nego su sada s vlastitim pravom“, zaključio je Orban.

On je ponovio kako je 2015. donio pravu odluku kada izbjeglicama nije dopustio da ostanu u Mađarskoj. Orban je u istom intervjuu kritikovao i kadrovske planove u Briselu, koji ukazuju na ponovni izbor Ursule fon der Lajen, ocijenivši da je ona „proizvod jedne koalicije za rat i migracije“.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve