Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Omiljena olimpijka Vladimira Putina naprasno napustila Rusiju: ”Ne planira da se vrati”

Davidova još nije dala nikakvu izjavu, ali pretpostavlja se da je njena odluka o odlasku povezana s ratom u Ukrajini. Jedan prokremaljski medij krenuo je u napad optužujući ‘dezerterku‘ za ‘ružno ponašanje‘, prenosi britanski Mirror.

Omiljena olimpijka u sinhronizovanom plivanju Vladimira Putina, Anastasija Davidova (39) napustila je Rusiju ‘bez planova za povratak‘.

Peterostruka osvajačica zlatne medalje i generalna sekretarka Ruskog olimpijskog komiteta iznenadila je svojim odlaskom iz tima, a on se smatra simboličnim udarcem za ruskog predsjednika.

Davidova još nije dala nikakvu izjavu, ali pretpostavlja se da je njena odluka o odlasku povezana s ratom u Ukrajini. Jedan prokremaljski medij krenuo je u napad optužujući ‘dezerterku‘ za ‘ružno ponašanje‘, prenosi britanski Mirror.

Trinaestostruka svjetska prvakinja iste je dobi kao i druga osvajačica zlatne medalje Alina Kabajeva, olimpijska gimnastičarka koju mnogi smatraju Putinovom dugogodišnjom ljubavnicom.

Njena navodna odluka o protestu protiv rata dolazi dok u zemlji sve više rastu nemiri zbog Putinovog rata, njegove nedavne mobilizacije i neposredne nezakonite aneksije dijelova ukrajinske teritorije.

Njen odlazak objavljen je na kanalu Match TV, a objavili su da imaju ‘skenirano pismo o njenom odlasku iz Rusije, u kojem se navodi da ne planira da se vrati.‘

Tatjana Pokrovskaja, glavni trener ruske reprezentacije u sinhroniziranom plivanju, rekla je da ‘nije imala pojma o tome i da je zbunjena‘.

“Za mene je ovo iznenađenje, ne mogu čak ništa reći o ovome”, izjavila je.

Njen potez oštro je osudio i lojalni KP Sports.

“Teško se moglo očekivati da će u najtežem trenutku u istoriji nacionalnog sporta iz zemlje otići jedna od najuspješnijih sportistkinja u našoj istoriji, sinhronizovana plivačica Anastasija Davidova.”

Takođe navode da je ‘prekršila obveze‘ prema ruskom sportu.

“Radila je u Ruskom olimpijskom odboru kao glavna tajnica. Imala je funkciju i u Savezu

Ali, Tatjana Tarasova, najpoznatiji ruski trener umjetničkog klizanja, stala je u njenu obranu, rekavši: “Ovo je lična stvar svakog pojedinca.”

Nije jasno kada je Davidova napustila Rusiju niti gdje se trenutno nalazi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gogolj
29.09.2022-10:50 10:50

Kso ona muslimanka sto mu je rodila dva sina,jedno u parizu drugo u modkvi i ova olimpijka je bila duzi vremenski period u emotivnoj veci sa putkom.On je slika inprilika ali fosad neotkriven,Gadafi iz libije.Videcete i o njemu ce nekad sve izaci na vidjelo…..

Pe Pera
29.09.2022-11:01 11:01

Nasla nekog čikicu od 80 leta sa jahtom na zalasku…. da se obezbedi pred penziju i unovci telo…… Briga nju za ukre.

Ha20
29.09.2022-12:35 12:35
Reply to  Pe Pera

Profesionalni ulicarski komentar sugavog Prdoguza koja izigrava provincijsku Babu Vangu i zna sve i svasta . Vidim Prdoguzcicu da vise nisi Piii Pera pa si malo presaltovala na Pe Pera..
Slabo ti nesto prolaze ove ljigavi ulicarski komentari ali te razumijem vrlo dobro ” Sendvic mora da se zaradi ” A obraz ti je zamjenio mjesto sa g*zicom ispod nosa.