Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

NYT: Procurila nova serija povjerljivih dokumenata koja pokazuje da Amerikanci nikome ne vjeruju

''Sada postoje sumnje među savezničkim zemljama u vezi sa sposobnošću Vašingtona da čuva svoje tajne'', piše list i dodaje da se čini da SAD špijuniraju ne samo Ukrajinu, već i tako važne saveznike kao što su Izrael i Južna Koreja.

Curenje poverljivih američkih dokumenata o Ukrajini zakomplikovalo je odnose Vašingtona sa saveznicima, objavio je “Njujork tajms” pozivajući se na američke zvaničnike.

Prema pisanju „Njujork tajmsa“ Vašington nikome ne vjeruje, pa ni svojim saveznicima, jer najnoviji u javnost procurjeli tajni dokumenti Pentagona pokazuju „ne samo da Amerikanci imaju obavještajnu moć prodora u ruske vojne i bezbjednosne strukture, već špijuniraju i same Ukrajince, i recimo, Južnokoreance“.

„Sada postoje sumnje među savezničkim zemljama u vezi sa sposobnošću Vašingtona da čuva svoje tajne“, piše list i dodaje da se čini da SAD špijuniraju ne samo Ukrajinu, već i tako važne saveznike kao što su Izrael i Južna Koreja.

Prema američkim zvaničnicima, američki Federalni istražni biro (FBI) pokrenuo je istragu o izvoru curenja informacija u petak, navodi list.

Jedan visoki američki zvaničnik rekao je „Njujork tajmsu“ da curenje predstavlja „veliki proboj u obavještajne podatake“.

Dokumenti koji su procurili izgledaju kao legitimni obavještajni podaci, ali je najmanje jedan od dokumenata izmijenjen u odnosu na original, rekli su zvaničnici.

Ranije ove nedjelje, „Njujork tajms“ je prenio, pozivajući se na zvaničnike upoznate sa ovim pitanjem, da je procurila nova serija poverljivih dokumenata o Ukrajini, Kini i Bliskom istoku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve