Četvrtak, 21 Septembra, 2023
Rubrika:

Novi rat na Kavkazu? Snage Azerbejdžana ušle u rusku zonu

Izvršena su četiri udara bespilotnom letilicom Bajraktar TB2 na oružane formacije Nagorno-Karabaha kod Furuha

Predsjednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah Araik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda zbog uvođenja ratnog stanja.

To je navedeno na Telegram kanalu zvaničnog informativnog centra NKR.

Oružane snage Azerbejdžana ušle su u zonu odgovornosti ruske mirovne misije u Nagorno-Karabahu i izvele četiri udara na oružane formacije Nagorno-Karabaha, koristeći bespilotnu letilicu Bajraktar TB2 u blizini sela Furuh, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Oružane snage Azerbejdžana su od 24. do 25. marta, kršeći odredbe trilateralne izjave lidera Rusije, Azerbejdžana i Jermenije od 9. novembra 2020. godine, ušle u zonu odgovornosti ruskog mirovnog kontingenta u Nagorno-Karabahu i postavle osmatračnicu, navedeno je u saopštenju, preneo je TASS.

Izvršena su četiri udara bespilotnom letilicom Bajraktar TB2 na oružane formacije Nagorno-Karabaha kod Furuha, stoji u saopštenju.

Ratno stanje u Nagorno-Karabahu

“Predsjednik Republike Nagorno-Karabah Arajik Harutjunjan potpisao je ukaz o privremenom ograničavanju prava i sloboda u uslovima ratnog stanja proglašenog na teritoriji Republike Arcah (Nagorno-Karabah)”, navodi se u saopštenju, prenijela je agencija RIA Novosti.

Prema uredbi, ograničeno je pravo na slobodu okupljanja, a zabranjeni su i štrajkovi.

“Pored toga, obustavlja se rad organizacija koje se bave propagandom ili drugim aktivnostima usmjerenim protiv odbrambenih sposobnosti i bezbjednosti Republike Arcah”, navedeno je kanalu Telegram.

Za primjenu privremenih ograničenja prava i sloboda utvrđenih tom uredbom nadležni su Ministarstvo unutrašnjih poslova i Služba nacionalne bezbjednosti nepriznatih republika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve