U regionu Madrida u ponedjeljak na snagu stupaju nove restriktivne mjere radi suzbijanja epidemije koronavirusa.

Nove mjere će u karantin staviti čak 850.000 ljudi

Nove restrikcije podrazumijevaju ograničenja kretanja, koja utiču na ljude u 37 osnovnih zdravstvenih područja, od kojih se 26 nalazi u šest okruga Madrida, a ostali u drugim opštinama u regionu Madrida.

Regionalna liderka Isabel Dijas Ajuso rekla je da će u toj oblasti, uključujući i u Madridu, biti ograničeno kretanje između i unutar područja koja su teško pogođena novim talasom korona virusa, koji bi mogao da ugrozi više od 850.000 ljudi, dodaje Rojters.

Ona je navela da će biti ograničen pristup parkovima i javnim mjestima, a okupljanja na šest osoba, ali da ljude niko neće sprečavati da idu na posao.

“Moramo da izbjegnemo karantin, moramo da izbjegnemo ekonomsku katastrofu”, rekla je Dijas Ajusova na konferenciji za novinare.

AP je prenio i da je niz zelenih šatora sa oznakom Crvenog krsta postavljen u bašti vojne bolnice u Madridu, ali da su oni za sada prazni.

Kako navodi, bolnica “Gomes Ula” priprema se u slučaju da odjeljenja za hitan prijem ponovo budu prenatrpana.

U Španiji je u četvrtak zabilježeno više od 11.000 novih slučajeva korona virusa, dok su 162 osobe preminule.

Ukupno je do sada od korona virusa oboljelo više od 625.000 ljudi, a najmanje 30.400 je preminulo, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve