Udruženje koje okuplja seksualne radnice u Njemačkoj pozvalo je Vladu da dozvoli otvaranje bordela, koji su prestali da rade zbog pandemije koronavirusa.

Prostitucija je u Njemačkoj legalna, ali bordelima je zabranjen rad od sredine marta kao dio mjera koje su uvedene širom zemlje zbog sprečavanja zaraze kovidom-19.

Njemačka je počela ponovo da otvara restorane, prodavnice, bazene i salone za masažu, dok su neki članovi njemačkog parlamenta ovog mjeseca uputili pismo guvernerima tražeći od njih da produže zabranu rada bordela, upozoravajući da bi prostitutke i njihovi klijenti, uglavnom muškarci, mogli da postanu “ozbiljni prenosioci” širenja virusa.

“Virus bi se od korisnika usluga bordela vrlo brzo proširio na njihove partnere, porodicu, prijatelje i kolege. Ovaj kontakt često bi mogao biti tajan u praćenju infekcije”, napisali su članovi parlamenta.

U otvorenom pismu njemačkog saveznog udruženja za seksualne usluge, koje je upućeno političarima, navodi se da nije opravdano više zatvarati bordele i zabranjivati prostituciju.

Predstavljen je i detaljan plan higijenskih mjera i istaknuto da su seksualni radnici posebno zainteresovani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom da je to “njihov kapital”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve