Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Nevrijeme pogodilo Grčku: Haos na ulicama i poplave, oluja čupala drveće

Za sada nema izvještaja o povrijeđenima. Dramatični snimci stižu sa ostrva Andros, gdje su ulice potpuno poplavljene. Na ostrvu Mikonos snimljena je pijavica

Kratke, ali intenzivne oluje sa grmljavinom pogodile su djelove Grčke. Nevrijeme je izazvalo poplave glavnih ulica u Atini i Solunu, a drveće je čupano iz korijena u sjevernoj Grčkoj.

Za sada nema izvještaja o povrijeđenima. Dramatični snimci stižu sa ostrva Andros, gdje su ulice potpuno poplavljene. Na ostrvu Mikonos snimljena je pijavica.

U Solunu su zabilježeni grmljavina i grad. Uprkos kratkom nevremenu, istočni solunski putevi su poplavljeni. Vatrogasna brigada je ispumpavala vodu iz podruma i uklanjala drveće sa puteva. Slična situacija je bila i na poluostrvu Halkidiki, prenosi Greekreporter.

U Atini su poplave zatvorile ulice Pireos u oba smjera prije nego što je policija nareidla njeno ponovno otvaranje. Problemi sa poplavama su prijavljeni na obalskoj aveniji Posidonos i na aveniji Vujlagmenis.

Nevrijeme je zahvatilo i Santorini, gdje su u blatu na ulicama zarobljeni automobili.

U selu Ptolemaidi u sjevernoj Grčkoj i drugim obližnjim selima, mještani su prijavili poplave u podrumima kuća. Vatrogasci su morali da intervenišu u Epiru i Zapadnoj Makedoniji.

Padavine koje su pogodile Grčku su dio lošeg vremena koje će trajati do petka 26. avgusta.

Srpski turisti koji trenutno borave u Grčkoj su na društvenim mrežama objavljivali da su im operateri slali poruke na mobilne telefone, kako bi ih upozorili da će doći do olujnog nevremena.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve