Nensi Pelosi, predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa u kojoj većinu imaju demokrate, zatražila je pisanje optužnice protiv predsjednika SAD Donalda Trampa zbog “zloupotrebe položaja”.

Nensi Pelosi (Foto: REUTERS/Yuri Gripas)

“Predsjednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist”, rekla je Nensi Pelosi.

“Tražim od predsjednika Odbora za pravosuđe Džerija Nadlera da pripremi tekst optužnice” protiv Trampa, dodala je ona.

U nedavnom zvaničnom izvještaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o “neprimjerenom ponašanju” američkog republikanskog predsjednika.

“Istraga o opozivu pokazala je da se Tramp, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, miješao u poslove strane države Ukrajine, u korist svoje kampanje” za predsjedničke izbore na kojima očekuje da ponovo pobijedi, navodi se izvještaju.

Bijela kuća je reagovala ocjenom da Demokrate “treba da je sramota”, kako je izjavila portparolka Stefani Grišam i dodala da administracija “jedva čeka pošteno suđenje u Senatu” gdje su većina Trampovi Republikanci.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve