Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Bježe iz države: Nakon Putinove objave rasprodati letovi iz Rusije, rekordne cijene karata

Putinovo saopštenje, dato u jutarnjem televizijskom obraćanju, izazvalo je bojazan da muškarcima u godinama za borbu neće biti dozvoljeno da napuste Rusiju

Letovi u jednom smjeru iz Rusije brzo su se rasprodali danas nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio djelimičnu mobilizaciju i da se u službu odmah pozove 300.000 rezervista.

Putinovo saopštenje, dato u jutarnjem televizijskom obraćanju, izazvalo je bojazan da muškarcima u godinama za borbu neće biti dozvoljeno da napuste Rusiju.

Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one sa profesionalnim vojnim iskustvom i da studenti i oni koji su služili samo kao vojni obveznici neće biti pozivani.

Ipak, podaci Gugl Trendsa pokazali su drastičan porast u pretragama za Avijasejls, koji je najpopularniji veb-sajt u Rusiji za kupovinu letova, piše Rojters.

Direktni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Jerevan u Jermeniji, obje destinacije koje Rusima omogućavaju ulazak bez vize, rasprodate su danas, prema podacima.

Neke rute sa presijedanjima, uključujući one od Moskve do Tbilisija, takođe su bile nedostupne, dok su najjeftiniji letovi od prijestonice do Dubaija koštali više od 300.000 rubalja (5.000 dolara) – oko pet puta više od prosječne mjesečne zarade u Rusiji.

Cijene za Beograd i do 9.000 eura

Jedna od zemalja za koje su rasprodane karte je i Srbija. Cijene karata u kompanijama Turkish Airlines, Emiratesa i Flydubai Cijene su atronomski porasle. Što se sutrašnjih letova iz Moskve tiče, karata je ostalo još malo, a dostupne su samo u poslovnoj klasi.

Rusi tako Emiratesom i flydubaijem preko Dubaija do Beograda mogu letjeti za najmanje 9.000 eura, prema podacima s Google Flightsa. Letovi iz Sankt Peterburga više nisu dostupni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve