Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Nakon podizanja optužnice Tramp prikupio preko četiri miliona dolara za 24 sata

U saopštenju za javnost u petak, navodi se da je preko 25 odsto donacija stiglo od prvih donatora Trampove kampanje, što je dodatno učvrstilo njegov status jasnog favorita na republikanskim predizborima

Bivši američki predsjednik Donald Tramp prikupio je više od četiri miliona dolara za 24 sata nakon što je velika porota na Menhetnu izglasala da ga optuži za njegovu ulogu u isplaćivanju novca zvijezdi filmova za odrasle, saopštila je njegova kancelarija, piše Vik.

U saopštenju za javnost u petak, navodi se da je preko 25 odsto donacija stiglo od prvih donatora Trampove kampanje, što je dodatno učvrstilo njegov status jasnog favorita na republikanskim predizborima.

„Ovaj nevjerovatan porast doprinosa građana potvrđuje da američki narod vidi optužnicu predsjednika Trampa kao sramno naoružanje našeg pravosudnog sistema od strane tužioca koji finansira Soroš“, navodi se u kampanji.

Prema nedavnom istraživanju, Tramp ostaje lider na polju republikanaca 2024, sa podrškom od 44 odsto republikanaca ispred De Santisove podrške od 30 odsto.

Amerikanci iz svih 50 država donirali su Trampovoj kampanji u prvih pet sati od podizanja optužnice, navodi se u saopštenju.

Bijela kuća je odbila da komentariše optužnicu protiv bivšeg predsjednika.

„Nemam komentar na to“, rekao je predsjednik Džo Bajden novinarima u petak.

Potpredsjednica Kamala Haris rekla je novinarima u Zambiji: „Neću da komentarišem krivični slučaj koji je u toku jer se odnosi na bivšeg predsjednika“.

Tramp bi trebalo da se pojavi pred sudom u utorak na Menhetnu

Donaldu Trampu bi sljedeće nedjelje trebalo da uzmu otiske prstiju i fotografišu ga u zgradi suda u Njujorku, jer postaje prvi bivši predsjednik SAD koji će se suočiti sa krivičnom prijavom u slučaju koji se odnosi na tajnu isplatu novca Stormi Danijels.

Njujorški sudija je u dokumentu koji je otpečaćen u petak ovlastio okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga, demokratu, da objavi optužbe, ali nije bilo jasno kada će to učiniti.

Suzan Nečeles, Trampova advokatica, rekla je za Rojters da će se izjasniti da nije kriv. Nečeles je rekla da ne očekuje da će optužbe biti otkrivene do utorka.

Skoro dvije nedjelje Tramp koristi razne pravne probleme sa kojima se suočava da okupi pristalice i prikupi novac dok traži nominaciju svoje stranke kako bi se suprotstavio demokratskom predsjedniku Džou Bajdenu sljedeće godine na izborima.

Prvi američki predsjednik koji je pokušao da obori izborni poraz, inspirišući smrtonosni napad na američki Kapitol 2021. godine, signalizirao je da će nastaviti da se kandiduje uprkos optužbama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve