Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Najmanje 34 osobe stradale u oluji u Njujorku

Najmanje 34 osobe umrle su u okrugu Erie, koji uključuje i grad Bafalo, rekao je u srijedu izvršni direktor okruga Mark Poloncarz.

Snažna zimska oluja koja je pogodila Sjevernu Ameriku odnijela je više života u saveznoj američkoj državi Njujork, kažu lokalni zvaničnici.

Najmanje 34 osobe umrle su u okrugu Erie, koji uključuje i grad Bafalo, rekao je u srijedu izvršni direktor okruga Mark Poloncarz.

Vlasti još pokušavaju da identifikuju tri žrtve.

Oluja koja je zahvatila Sjedinjene Države tokom prošlog vikenda usmrtila je najmanje 60 osoba u osam država.

U okrugu Erie u posljednjih nekoliko dana bilo je više smrtnih slučajeva nego tokom zloglasne mećave Bafalo 1977. U toj oluji je poginulo dvadeset i devet ljudi, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

“To je užasna oluja sa previše mrtvih”, rekao je Poloncarz na konferenciji za novinare u srijedu ujutro.

Ali uslovi u nekim od najteže pogođenih regiona u SAD, uključujući Njujork, počinju da se poboljšavaju.

U okrugu Erie, manje od 1.000 domaćinstava sada je bez struje, a 95 posto stanovnika trebalo bi da dobije struju do kraja dana, rekao je Poloncarz.

Grad Bafalo, u kome je palo oko 1,2 metra snijega, postigao je napredak u čišćenju cesta, rekli su okružni zvaničnici. Najmanje 65 posto gradskih ulica ima barem jednu prohodnu traku, iako zabrana vožnje ostaje na snazi zbog opasnih uslova.

Bafalo Niagara aerodrom ponovo je otvoren u 11.00 po lokalnom vremenu nakon zatvaranja prošlog petka, iako su skoro svi planirani letovi za taj dan otkazani ili odgođeni, navodi se na internet stranici aerodroma.

Željeznička linija ponovo radi po ograničenom rasporedu.

Nacionalna garda SAD-a ide od vrata do vrata u kvartovima u okruzima gdje je teža situacija, jer se zvaničnici plaše da su neki koji žive sami možda stradali tokom oluje, rekao je Poloncarz.

S porastom temperatura i početkom topljenja snijega, okrug se sada priprema za mogućnost poplava, naveo je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve