Ruski premijer Mihail Mišustin izjavio je danas da građani Rusije ne požuruju sa planovima odmora u inostranstvu, kako bi se isključio rizik širenja korona virusa.

Ruski premijer Mihail Mišustin (Foto: Sputnik/Dmitry Astakhov/Pool via REUTERS)

“Epidemiloška situacija je u drugim zemljama različita i niko ne može da turistima garantuje zaštitu od zaraze korona virusom”, rekao je Mišustin na sjednici koordinacionog savjeta za borbu protiv epidemije.

U Rusiji je za posljednja 24 sata registrovano novih 8.894 slučajeva oboljelih korona virusom, a od početka epidemije 326.448.

“Sjetimo se da je infekcija unijeta iz inostranstva, zato smatramo da je cjelishodno uzdržavanje od turističkih putovanja u inostranstvo”, rekao je Mišustin i posavjetovao Rusima da odmaraju u ruskim turističkim centrima.

Naveo je da za mnoge države prihodi od turizma predstavljaju veliki dio nacionalnog dohotka, te da su već počele da ublažavaju mjere, ali da Svjetska zdravstvena organizacija još nije preporučila smanjenje ograničenja za međunarodna putovanja.

Predstavnici ruskih državnih aviokompanija saopštavali su ranije da se međunarodni aviosaobraćaj, koji je zavoren 27. marta, neće uskoro obnoviti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve