Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Meloni: Većina građana Evrope se više ne prepoznaje u ljevičarskim utopijama

''Živjela Evropa patriota'', uzviknula je Đorđa Meloni, koja je stupila u pregovore sa koalicionim partnerima, antimigrantskom Ligom Matea Salvinija i sa konzervativnom strankom Napred Italija Silvija Berluskonija, kako bi sastavila vladu do kraja novembra

Buduća italijanska premijerka Đorđa Meloni branila je  “Evropu patriota”, uzimajući za primjer poljsku vladu, povodom skupa stranke krajnje desnice Vox u Madridu.

Na video snimku objavljenom sa tog skupu, čelnica ultradesničarske stranke Braća Italije zauzela se za „odvažniju Evropu, koja će odgovoriti na velike međunarodne krize, a skromniju kada je reč o bavljenju aspektima svakodnevice, koji bi se mogli mnogo bolje da se rješavaju na državnom nivou, a da se birokratija ne povećava“.

„Živjela Evropa patriota“, uzviknula je Đorđa Meloni, koja je stupila u pregovore sa koalicionim partnerima, antimigrantskom Ligom Matea Salvinija i sa konzervativnom strankom Napred Italija Silvija Berluskonija, kako bi sastavila vladu do kraja novembra.

„Za nekoliko dana, mi u Italiji ćemo biti pozvani da ove ideje pretvorimo u konkretne vladine politike, kao što već čine naši prijatelji u Poljskoj“, istakla je.

Poljska, čiji je premijer Mateuš Moravjecki lično prisustvovao skupu Voxa, u sukobu je s Briselom oko vladavine prava.

„U Španiji, u Italiji i vjerovatno u čitavoj Evropi većina građana se više ne prepoznaje u ljevičarskim utopijama i ideologiji i traže od nas da odgovorno preuzmemo vlast“, rekla je.

Đorđa Meloni je ujedno pozdravila izbornu pobjedu bloka desnice i krajnje desnice u Švedskoj, u kojem su Švedske demokrate, stranka proistekla iz neonacističkog pokreta.

Mađarski premijer Viktor Orban i bivši američki predsjednik Donald Tramp takođe su objavili video poruke podrške na predizbornom skupu Voxa, treće političke snage u Španiji nakon 2019. i povratka krajnje desnice u španski parlament, prvi put nakon završetka diktature Fransiska Franka 1975.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Trile
09.10.2022-23:53 23:53

Ko se poziva na krv i tlo ima intelektualni deficit i samo u krdu postaju predvodnici( u konkretnom slučaju krava čaktaruša). Kontra njima su slobodni ljudi individualci ,jednostavno levičari.