Utorak, 6 Decembra, 2022
Rubrika:

Meksički fotoreporter upucan u glavu

Kancelarija glavnog državnog tužioca Baha Kalifornije rekao je da je Martinezovo tijelo pronađeno ispred njegovog doma sa prostrjelnom ranom na glavi

Meksički fotoreporter preminuo je nakon što je upucan u glavu ispred svog doma u sjevernom pograničnom gradu Tihuani, saopštili su meksički zvaničnici.

Margarito Martinez (49) više od deset godina radio je u Tihuani za nekoliko nacionalnih i međunarodnih novinskih kuća koje pokrivaju kriminal i nasilje bandi koje je ostavilo ožiljke na gradu koji se nalazi na američko-meksičkoj granici nasuprot San Dijegu.

Kancelarija glavnog državnog tužioca Baha Kalifornije rekao je da je Martinezovo tijelo pronađeno ispred njegovog doma sa prostrjelnom ranom na glavi.

Kolega novinar rekao je da je Martinez bio uključen u državni program zaštite novinara.

“Nedavno je ušao u program zaštite jer je dobijao prijetnje”, rekao je novinar koji je tražio da ostane anoniman.

Tihuana je postala jedan od najnasilnijih meksičkih gradova zbog sukoba između narko-bandi koje ratuju oko krijumčarskih ruta.

Martinez je drugi novinar ubijen ove godine u Meksiku, nakon smrti Hozea Gamboe prošle sedmice u jugoistočnoj državi Verakruz.

Od 2000. do 2021. godine grupa za zaštitu ljudskih prava Artikl 19 registrovala je 145 ubistava novinara u Meksiku, od kojih sedam prošle godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve