Mej sa Merkel i Makronom povodom Bregzita

Zvaničnici EU su rekli da je malo vjerovatno da će blok staviti veto na produženje roka za Bregzit, ali da postoji neslaganje oko toga koliko bi to odlaganje trebalo da bude

Britanska premijerka Tereza Mej danas će se sastati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, a zatim sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu, potvrdili su zvaničnici.

“Merkel će biti domaćin sastanka sa Mej u Berlinu u utorak, a Bregzit će biti na dnevnom redu”, izjavio je portparol vlade Štefen Zejbert na konferenciji za novinare.

Makron će ugostiti Mej povodom razgovora o Bregzitu u Jelisejskoj palati u Parizu u utorak uveče, saopšteno je iz kancelarije predsjednika, prenosi Rojters.

Mej se sastaje sa evropskim kolegama dan prije nego što će na ključnom samitu u Briselu zatražiti produženje roka za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Zvaničnici EU su rekli da je malo vjerovatno da će blok staviti veto na produženje roka za Bregzit, ali da postoji neslaganje oko toga koliko bi to odlaganje trebalo da bude.

Komentari

avatar