Papa Franjo je negativan na testu za korona virus, prema današnjim navodima dva italijanska lista.

Papa Franjo (Foto: REUTERS/Remo Casilli)

Prema listovima Messagero i Fatto Quotidiano, papa je testiran juče kada je prijavljeno da je zaražen jedan sveštenik koji već godinama živi u istoj rezidenciji gdje i papa.

Test na virus urađen je za sve osobe koje rade u toj rezidenciji Kući Svete Marte, posebno su testirani lični sekretari pape. Svi testovi su negativni, napisali su listovi pozivajući se na interne izvore iz Vatikana.

Podatak nije zvanično potvrdio Vatikan koji nije komentarisao ni prvo testiranje pape na korona virus početkom mjeseca kada je papa Franjo imao kijavicu i kašalj i otkazao prethodne obaveze.

Prema sajtu Vatikan insajder lista Stampa papa je već neko vrijeme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga prati svuda gdje se kreće. On više ne jede u zajedničkoj prostoriji rezidencije nego u svom apartmanu i njegovo okruženje stalno je opremljeno sredstvima za dezinfekciju.

Papa je danas održao jutarnju misu u maloj kapeli u svojoj rezidenciji. On je u molitvi ukazao da u ovim danima patnje ima mnogo straha, među starima, koji su sami u domovima ili bolnicama ili svojim kućama, među radnicima bez stabilnog posla, među brojnim ljudima koji služe društvu i koji doprinose da društvo živi, i pomolio se Bogu da pomogne ljudima da imaju povjerenje, da trpe i nadvladaju svoje strahove.

Komentari

avatar