Srijeda, 22 Marta, 2023
Rubrika:

Maske pale u cijeloj Njemačkoj

Savezne i pokrajinske vlasti su se na potpuno popuštanje pandemijskih mjera odlučile ranije jer je izostao očekivani zimski talas pandemije

Polovina njemačkih pokrajina već je ukinula obavezu nošenja maske u javnom prevozu, a ostatak je to učinio ili će učiniti ove sedmice. Prvi put od izbijanja pandemije koronavirusa prije tri godine, sjedenje u autobusu ili vozu neće biti uslovljeno maskom.

Većina pokrajina je povukla i obavezu izolacije zaraženih – samo u Berlinu, Brandenburgu i Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji inficirani moraju nekoliko dana sedjeti kod kuće.

Savezna vlada je ranije planirala da do aprila obavezu ostavi u vozovima i autobusima na dugim linijama, ali je nedavno, zbog povlačenja zaraze ipak odustala.

Na snazi do 7. aprila ostaje obaveza nošenja maske u bolnicama i ljekarskim ordinacijama, s tim da u Bavarskoj od srijede to ne važi za zaposlene.

Savezne i pokrajinske vlasti su se na potpuno popuštanje pandemijskih mjera odlučile ranije jer je izostao očekivani zimski talas pandemije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve