Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Makron: Rusiji potrebno dati garancije bezbjednosti

Francuski predsjednik je dodao da očekuje da u bliskoj budućnosti telefonom razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o više tema, između ostalog i o situaciji sa nuklearkom Zaporožje

Buduća arhitektura bezbjednosti Evrope poslije uspostavljanja mira u Ukrajini mora da uključi i garancije bezbjednosti za Rusiju, rekao je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

„Moramo da razmislimo o arhitekturi bezbjednosti, o uslovima u kojima ćemo živjeti sjutra. S tim u vezi biće riječi o tome što je govorio predsjednik Rusije o približavanju NATO saveza ruskim granicama i o razmještanju naoružanja koje prijeti Rusiji, rekao je Makron u intervjuu televiziji TF1“, prenio je Tass.

Prema njegovim riječima, o tom pitanju će se razgovarati u kontekstu pregovora o uspostavljanju mira u Ukrajini.

„Moramo da razmislimo o tome šta smo spremni da učinimo nakon što se uspostavi mir, kako da zaštitimo naše saveznike, članice Alijanse, a istovremeno i da Rusiji damo garancije bezbjednosti kada ona sjedne za pregovarački sto“, kazao je Makron.

Francuski predsjednik je dodao da očekuje da u bliskoj budućnosti telefonom razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o više tema, između ostalog i o situaciji sa nuklearkom Zaporožje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve