Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Makron ne vjeruje podacima: Ruska privreda je veoma ugrožena, mnogo pati

Prema podacima ruske Agencije za statistiku (Rosstat) objavljenim u ponedeljak, ruski BDP se smanjio za 2,1 odsto u 2022, pri čemu čini da je ekonomija otpornija nego što se očekivalo na uticaj teških zapadnih sankcija zbog agresije Moskve na Ukrajinu

Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je da je ruska privreda veoma ugrožena ratom u Ukrajini i dodao da ne vjeruje u zvanične ruske podatke smatrajući ih propagandom.

Makron, koji je danas bio u posjeti u Renžisu kod Pariza, rekao je da ne vjeruje u podatke o smanjenju ruskog bruto domaćeg proizvoda za samo 2,1 odsto 2022. godine.

„Oni (Rusi) kažu da je minus dva odsto, ja kažem da je to mnogo više“, rekao je Makron.

Prema njegovim riječima, Rusi zarađuju od gasa koji prodaju drugima, ali ostatak privrede mnogo pati. „Tako da uopšte ne vjerujem u te podatke“, dodao je Makron.

„Ruska statistika je propaganda. To je zemlja koja više nije demokratska, slobodna zemlja, sa nezavisnim (statističkim) institutom“, ocijenio je predsjednik Francuske.

Prema podacima ruske Agencije za statistiku (Rosstat) objavljenim u ponedeljak, ruski BDP se smanjio za 2,1 odsto u 2022, pri čemu čini da je ekonomija otpornija nego što se očekivalo na uticaj teških zapadnih sankcija zbog agresije Moskve na Ukrajinu.

Makron je rekao da su „stotine hiljada mladih otišle da ne bi bili mobilisane“ i da su Rusi „izgubili mnogo prilika“ sa ekonomske tačke gledišta.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve