Milijarder Majkl Blumberg, koji je potrošio stotine miliona dolara za svoju neuspješnu kandidaturu na demokratskim predizborima, planira na Floridi da potroši 100 miliona dolara, kako bi u toj ključnoj saveznoj državi pomogao svom stranačkom kolegi Džou Bajdenu protiv republikanskog predsjednika Donalda Trampa, piše Washington Post.

Blumberg

Blumbergovi savjetnici tvrde da je taj bivši gradonačelnik Njujorka svoju odluku donio prošle sedmice, nakon novinskih izvještaja da Tramp u toj saveznoj državi razmatra da potroši isti iznos.

Republikanski predsjednik, koji u anketama na nivou cijele države zaostaje za Bajdenom uoči izbora 3. novembra, prošle sedmice je rekao novinarima da je spreman da potroši i svoj novac ako će to biti potrebno.

Ankete na Floridi, jednoj od ključnih saveznih država za konačan rezultat izbora, pokazuju da se podrška dvojici kandidata proteklih sedmica tamo izjednačila, pa Blumberg smatra da je to dobro mjesto na koje može da se koncentriše, otkrili su njegovi savjetnici Postu.

“Glasanje na Floridi kreće 24. septembra, pa je nužnost brzog slanja sredstava u tu saveznu državu hitno potrebna”, rekao je Blumbergov savjetnik Kevin Šiki.

“Majk vjeruje da će investiranjem omogućiti da se sredstva kampanje i iz drugih demokratskih izvora koriste u ostalim saveznim državama, posebno Pensilvaniji”.

New York Times je prošle sedmice pisao kako se Trampova prvobitna finansijska prednost nad bivšim američkim potpredsjednikom Bajdenom istopila i da je od 1,1 milijardi dolara, koliko su njegova stranka i kampanja prikupili od početka 2019. do jula potrošeno već više od 800 miliona dolara.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve