Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Lukašenko: Multipolarni svijet je u interesu svih, Ukrajina je samo detalj

Lukašenko je naglasio da je Rusija uspjela da ''spriječi razvoj svih neprijatnih događaja i nastavi da se bori za mulipolarni svijet''

Specijalna vojna operacija u Ukrajini je samo detalj u globalnoj konfrontaciji za multipolarni svijet i da je počela kasnije imala bi mnogo neprijatnije posljedice po Moskvu i Minsk, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko u emisiji „Moskva. Kremlj. Putin“ na TV „Rusija 1“.

Lukašenko je naglasio da je Rusija uspjela da „spriječi razvoj svih neprijatnih događaja i nastavi da se bori za mulipolarni svijet“.

– To je u interesu svih: Kine, Indije, Afrike, Latinske Amerike i arapskih zemalja. To je najvažnije za njih. To što smo završili na ovoj strani barikada, a na drugoj je Zapad, to je koincidencija, jer smo, ponoviću, mi bili napadnuti – kazao je Lukašenko, prenosi Sputnjik.

Predložio je svima koji žele da imaju nuklearno oružje da se pridruže Saveznoj državi Rusije i Bjelorusiji, ali je dodao da je to njegovo mišljenje, a ne mišljenje Rusije.

– Ali, mislim da je to moguće. Strateški moramo shvatiti da nam je to jedinstvena šansa da se ujedinimo – rekao je Lukašenko.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve