Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Ledena oluja u SAD: Raste broj mrtvih, više od 315.000 domova bez struje

Hladan vazduh koji ''ledi kosti'' sve više zahvata SAD ovog prazničnog vikenda. U gornjem dijelu srednjeg zapada i unutrašnjeg sjeveroistoka, oluja i dalje udara praćena jakim snijegom i mećavama

Ledeni udar ogromne zimske oluje u Sjedinjenim Američkim Državama je tokom jučerašnjeg dana nastavio da pravi probleme. Broj preminulih porastao je na 22, a više od 315.000 domova je bez struje.

Hladan vazduh koji “ledi kosti” sve više zahvata SAD ovog prazničnog vikenda. U gornjem dijelu srednjeg zapada i unutrašnjeg sjeveroistoka, oluja i dalje udara praćena jakim snijegom i mećavama.

Stanje je naročito teško u njujorškoj oblasti Bufalo gdje pada i jak snijeg te duva jak vjetar. Zajedno čine da je vidljivost vrlo slaba. Zimska oluja bi mogla da se nastavi još nekih 30-ak sati, a upozorenje na mećavu u Buffalu na snazi je od sedam jutros.

U ovom okrugu Eri gdje se nalazi i Bufalo na snazi je zabrana vožnje. 500 vozača se juče nasukalo na putu, a nekoliko stotina je ostalo zarobljeno.

U najteže pogođenim područjima, mnoge ekipe hitne pomoći koje su pokušale doći do nasukanog zaglavile su se stoga vlasti upozoravaju građane da ne napuštaju domove. Oni ističu da je vrijeme rizično čak i tamo gdje nije napadao snijeg i mećava, nego su samo temperature opasno niske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve