Četvrtak, 23 Marta, 2023
Rubrika:

Lažna dojava o bombi u poljskom avionu koji je sletio u Atinu

Poslije evakuacije i provjere putnika, prtljaga i samog aviona koji je letio na liniji Katovice, Poljska prema Atini ispostavilo se da je informacija o bombi koja je upućena avio kompaniji – bila lažna

Lažna dojava o bombi u poljskom avionu Boing 738 kompanije „Rajaner” sa 186 putnika i šest članova posade koji se u 17.40 časova spustio na atinski aerodrom Elefeterios Venizelos.

Poslije evakuacije i provjere putnika, prtljaga i samog aviona koji je letio na liniji Katovice, Poljska prema Atini ispostavilo se da je informacija o bombi koja je upućena avio kompaniji – bila lažna.

Cio događaj izazvao je paniku na atinskom aerodromu na kome su preduzete drastične mjere bezbjednosti, blokirane sve piste i angažovane specijalne ekipe za provjeru ali i pružanje pomoći.

Podsjetimo, tokom leta za Atinu poljski avion su pratili lovci bombarderi F-16 jer se prema informacijama NATO u avionu nalazi bomba. U vazdušnom prostoru Sjeverne Makedonije, iznad Skoplja, pilot je obaviješten o sumnji te je morao da slijedi uputstva vojnih aviona koji su letilicu usmjeravali na putanju iznad morske površine, daleko od naseljenih mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve