Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Lavrov u UN-u napao Zapad zbog “groteskne rusofobije”

''Službena rusofobija na Zapadu je bez presedana. Opseg je groteskan'', rekao je Lavrov u vatrenom govoru u Generalnoj skupštini UN-a.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov oštro je kritikovao zapadne nacije u subotu zbog rata u Ukrajini, rekavši Ujedinjenim nacijama da Sjedinjene Države i njihovi saveznici žele “uništiti” njegovu zemlju.

”Službena rusofobija na Zapadu je bez presedana. Opseg je groteskan”, rekao je Lavrov u vatrenom govoru u Generalnoj skupštini UN-a.

“Oni se ne libe objaviti namjeru da nanesu ne samo vojni poraz našoj zemlji, već i da unište i slome Rusiju.”

Nakon nekoliko dana u kojima su zapadni čelnici osuđivali rusku invaziju na Ukrajinu, Lavrov je iskoristio red Rusije za govornicom Generalne skupštine kako bi uzvratio na napad na Moskvu predvođen Vašingtonom.

Sjedinjene Države, rekao je, proširuju Monroeovu doktrinu – svoju deklaraciju iz 19. vijeka o Latinskoj Americi kao svojoj isključivoj sferi utjecaja – i “pokušavaju cijeli svijet pretvoriti u vlastito dvorište”.

“Proglasivši se pobjednikom u hladnom ratu,Vašington se uzdigao gotovo do Božjeg izaslanika na Zemlji, bez ikakvih obveza osim svetog prava da nekažnjeno djeluje gdje god želi”, rekao je.

Takođe je branio referendume održane u petak u dijelovima Ukrajine pod ruskom okupacijom, tvrdeći da se radi o ljudima koji traže zemlju “na kojoj su njihovi preci živjeli stotinama godina”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Navaljni
25.09.2022-09:39 09:39

Ove sotone.Sa putkom i medvedkom glavni agresor na ukrajinu i ubica civila.Nije mu vizu trebalo dati.Ni vucku.Da potpisuju tajne ratne agende za balkan.Sve se razorkrilo.Srbija i belorusija sateliti ruski.I njima uvedti sankcije i izolovati od civilizacije.To du primitivci i ubice

Ha20
25.09.2022-10:59 10:59

Da cuijemo sada kako ce srbaljski rusofilcici da kokodacu i brane ovog matorog ofucanog smrada koji ponosno brani ideale novg Hitlera Zlocu Putka. Samo da vas podsjetim ljigava gamadi da vas na zaåadu ima par milona koji zivite tamo radite i skolujete vasu djecu a kod Hitlera Putka nece niko.Kada se svinje dobro najedu onda prevrnu korito iz koga su jele u blato bas kao i vi srbalji zar ne ??