Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, ocijenio je da su zapadni zaštitnici dali predstavnicima Prištine utisak nekažnjivosti, a oni su se otrgli kontroli “onih koji su se pretvarali da ih kontrolišu”.

Foto: AFP/Getty

“U stvari, oni nikada nikoga nijesu slušali. I EU i SAD su pokušale da ih kontrolišu, ali je to dovelo do žalosnih rezultata za pokrovitelje sa Zapada, što je kosovskim vlastima dalo osjećaj nekažnjivosti i popustljivosti”- rekao je Lavrov u Tokiju, a prenosi Tass.

Govoreći o ponašanju kosovskih vlasti prema ruskom članu misije UN na Kosovu, izjavio je da to ničim ne može da bude opravdano i dodao da su pokušaji Prištine da ga liše statusa ozbiljno pitanje na koje treba da reaguju predstavnici UN, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim riječima, šef misije UN na Kosovu, Zahir Tanin, je po tom pitanju zauzeo principijelan stav i neće da ohrabruje takvo ponašanje Prištine.

Lavrov je naveo i da su predstavnici Prištine mnoge svoje obaveze prekršili, a prije svega one na koje su se obavezali još prije četiri godine, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve