Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocijenio je da će posledice korona virusa da se osjećaju mnogo mjeseci i da će posle borbe sa ovom pošasti svijet izgledati potpuno drugačije.

Sebajstijan Kurc

Kurc je kritikovao nepostojanje saradnje među državama.

“U Evropi vidimo da solidarnosti nema kada postaje ozbiljno, i to će voditi ka mnogo diskusija nakon krize”, kazao je on.

“Virus će dugoročno imati posledicu na to kako ćemo se ophoditi jedni prema drugima i kako ćemo živjeti, koliko smo obazrivi. Takođe će i globalizacija biti sve više analizirana“, uvjeren je on.

Kurc je, u intervjuu za “Krone.tv”, ocijenio da će trajati još “veoma, veoma dugo”, dok Austrija ne bude mogla da se vrati u “normalu”.

Objasnio je da će najmanje četiri nedjelje škole biti zatvorene.

Istakao je da virus izaziva nevjerovatne posledice po privredu i da zbog toga treba učiniti sve da se podrže preduzetnici i osiguraju radna mjesta.

Kurc se zahvalio građanima Austrije što se pridržavaju mjera vlade. Za sada, kaže, nije u planu dalje pooštravanje mjera.

“Mnogo toga više i ne može da se preduzme”, ukazao je on navodeći da je već uvedeno ograničenje slobode kretanja, zatvaranje škola i lokala.

Izrazio je nadu da će mjere djelovati, te je apelovao na građane da dugo izdrže, jer će u suprotnom da se bolest odmah vrati.

“Ograničiti se na dan, dva, ne donosi ništa”, poručio je Kurc.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve