Doba korone se proteglo i na ljetnji raspust, a to je vrijeme kada Njemci tradicionalno pohitaju na ljetnji odmor. Doduše, ove godine su mnogi planovi propali pa je valjalo tražiti alternative, a najmanje maltretiranja je obećavao odmor u sopstvenoj zemlji, piše DW.

foto: Tanjug

U subotu je lijepo vrijeme privuklo toliko turista na plaže Baltičkog mora, da su u pojedinim mjestima, poput Šarbojca i Hafkruga, objavili da su plaže popunjene do poslednjeg mjesta. Broj posjetilaca je ograničen zbog pravila odstojanja.

“Gosti koji dolaze upućuju se da prođu kroz naše mjesto”, napisala je Betina Šefer, gradonačelnica Šarbojca, gradića petnaestak kilometara sjeverno od Libeka.

Tokom vikenda su pune i plaže i parkinzi, te su u mjesto mogli da uđu samo lokalci i turisti sa rezervacijama u hotelima i apartmanima. Sunčani vikend se poklopio sa početkom ljetnjeg školskog raspusta u šest njemačkih pokrajina.

Čak i tamo gdje ima mjesta na plažama Baltičkog i Sjevernog mora, pojedini turisti uopšte ne mogu da dođu. Naime, niz pokrajina je donio uredbe da građani iz okruga posebno pogođenih koronom mogu da odsjednu u hotelima jedino ako imaju svjež negativni nalaz na virus.

Posljednjih dana je time pogođeno više od 600.000 ljudi iz Gitersloha i Varendorfa, dva okruga sa zapada zemlje, nakon što je u najvećoj evropskoj klanici izbilo žarište korone. U oba okruga su vraćene oštre mjere, a fabrikant mesa “Tenis” našao se na udaru oštrih kritika zbog očajnih uslova u kojima žive i rade uglavnom došljaci sa Balkana.

Opasnost ni izbliza nije prošla, upozorila je kancelarka Angela Merkel u subotu.

“Shvatite ovo ozbiljno, jer jeste ozbiljno”, poručila je ona građanima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve