Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Kina ublažava neke od najstrožih mjera protiv koronavirusa

Putnicima u Pekingu i najmanje u još 16 gradova, od danas je dozvoljeno da uđu u autobuse i metro bez testa na virus koji je rađen u prethodnih 48 sati, po prvi put mjesecima unazad, prenijela je agencija AP

Kina ublažava neke od najstrožih mjera protiv koronavirusa, a vlasti navode da su nove varijante ovog virusa slabije.

Putnicima u Pekingu i najmanje u još 16 gradova, od danas je dozvoljeno da uđu u autobuse i metro bez testa na virus koji je rađen u prethodnih 48 sati, po prvi put mjesecima unazad, prenijela je agencija AP.

Industrijski centri, uključujući Guangdžou u blizini Hongkonga, ponovo su otvorili tržišta i preduzeća i ukinuli većinu ograničenja kretanja, uz zadržavanje ograničenja za naselja gdje su prijavljene infekcije.

Vlada je prošle nedjelje objavila planove da vakciniše milione ljudi u 70-im i 80-im godinama, što je podstaklo nade u brzi kraj politike nulte tolerancije na kovid.

Sa druge strane, zdravstveni stručnjaci i ekonomisti upozoravaju da će proći sredina 2023. i vjerovatno 2024. godina prije nego što stope vakcinacije budu dovoljno visoke.

„Kina još nije spremna za brzo ponovno otvaranje. Očekujemo dugotrajne mjere suzbijanja. Ograničenja bi mogla i dalje da se dinamično pooštravaju u gradovima nižeg nivoa, ukoliko broj hospitalizacija poraste“, naveli su ekonomisti u današnjem izvještaju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve