Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Kanada: Uhapšen i drugi masovni ubica, umro par sati nakon hapšenja

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) je potvrdila kako je Majls Sanderson proglašen mrtvim u bolnici nedugo nakon hapšenjau blizini Rostherna

Nekoliko sati nakon što je uhapšen, jedan od osumnjičenih za smrtonosne napade nožem u kanadskoj pokrajini Saskatčevan, u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, umro je u bolnici.

Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) je potvrdila kako je Majls Sanderson proglašen mrtvim u bolnici nedugo nakon hapšenjau blizini Rostherna.

Lokalni mediji: Umro od samoranjavanja

Nikakvi drugi detalji o tome kako je Sanderson umro nijesu poznati, ali lokalni mediji tvrde da je umro od samoranjavanja. Kanadska agencija Global News, pozivajući se na više izvora iz policijskih snaga, izvijestila je da se Sanderson predao policiji i da je živ odveden vozilom hitne pomoći. Ubrzo nakon toga je preminuo od neodređenih povreda za koje se vjeruje da ih je sam nanio.

Sandersonov brat Damien, koji je takođe osumnjičen za napade, pronađen je mrtav u ponedjeljak s povredama za koje policija vjeruje da ih nije sam nanio, što sugeriše da ga je možda napao Majls.

Policija je nekoliko sati ranije objavila kako je muškarac osumnjičen za nedjeljne smrtonosne napade nožem u pokrajini Saskatčevan priveden, čime je okončana četverodnevna potraga.

Policija se zabila u njegov auto

Sanderson je lociran u blizini grada Rostherna u Saskatčevanu. Nakon što je uočen, policija je izdala upozorenje o osobi s nožem koja je putovala u vozilu. Stanovnici područja Vakave su obaviješteni da potraže skloništa i budu oprezni pri puštanju drugih u svoje domove kao i da ne prilaze sumnjivim osobama i ne voze autostopere.

Više izvora je za Global News kazalo kako je policija upotrijebila ‘tehniku ​​intervencije u potjeri’ – zaletjela se u Sandersonovo vozilo s jedne strane i natjerala ga da izleti s autoputa. Njegovo vozilo je “usmjereno s puta u obližnji jarak”. Nakon što je priveden, u vozilu je pronađen nož.

Kanadske vlasti od nedjelje su intenzivno tragale za njim i za bratom Damienom koji su osumnjičeni za ubistvo 10 ljudi i ranjavanje 18 u starosjedilačkom rezervatu u Saskatčevanu. Napadi su bili među najsmrtonosnijim u modernoj istoriji Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očito bile nasumične.

Nagađa se da je ubio brata

Majls je optužen za ubistvo prvog stepena, pokušaj ubistva kao i provalu. Njegov brat Damien takođe je bio optužen prije nego što je pronađen mrtav u ponedjeljak. Tijelo mlađeg brata pronađeno je na travnatoj površini blizu jednog od mjesta gdje se dogodio ubod nožem. Nagađa se kako ga je ubio upravo Majls.

Stariji Sanderson imao je 59 presuda, a u februaru je pušten na slobodu nakon što je više od četiri godine proveo u zatvoru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve