Južna Koreja je saopštila da planira da pošalje u SAD sredstva za testiranje na koronavirus pošto je američki predsjednik Donald Tramp zatražio pomoć od Seula.

Donald Tramp (Foto: Rojters)

Centar za prevenciju i kontrolu bolesti Južne Koreje naveo je da je Seul spreman da pošalje hemijske reagense koji se koriste za izolovanje genetskog materijala tokom testova na koronavirus, ali u obimu koji neće narušiti južnokorejski kapacitet za testiranje.

Nije navedena tačna procjena količine tih sredstava koja bi mogla da bude poslata u SAD.

Kabinet južnokorejskog predsjednika Mun Džae Ina saopštio je prethodno da je Tramp u telefonskom razgovoru dva lidera pitao da li Južna Koreja može da pošalje medicinsku opremu kako bi pomogla Amerikancima da se nose s pandemijom korona virusa.

Južna Koreja primjenjuje agresivan program testiranja i izolacije za koji neki stručnjaci navode da je možda doprinio manjem broju smrtnih slučajeva u toj zemlji u poredjenju s Kinom i najteže pogođenim evropskim zemljama.

Do sada je oko 358.000 ljudi testirano na koronavirus u Južnoj Koreji. Zaraza je potvrđena kod 9.137 osoba, od kojih je 126 umrlo.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve