Jako nevrijeme ponegdje praćeno tornadom pogodilo je Luksemburg, djelove Holandije i Njemačke, gdje je u pokrajini Baden-Virtenberg od udara groma povrijeđeno 15 fudbalera, prenose agencije.

“Grom je udario dok su igrači trenirali u petak uveče u blizini sportskog centra u Rozehfeld-Hajlgencimernu”, rekao je portparol policije, prenose njemački mediji.

Igrači starosti između 19 i 48 godina zadobili su lakše povrede, a jedna osoba se na kratko onesvijestila. Svi su prevezeni u bolnice.

Od posljedice oluje srušio se i cirkuski šator u Nekarslumu, a tom je prilikom jedan konj teže povrijeđen, pa je morao da bude uspavan. Oko 15 kamila i konja je pobjeglo iz cirkusa, ali su brzo uhvaćeni.

Nestvarne scene snimljene su juče i u Holandiji kada se usred Amsterdama pojavio tornado. Vetar je nosio sve pred sobom, a građani su panično bježali u zaklone.

https://twitter.com/keestelpro/status/1160127452116656128

Slične scene snimljene su i u Luksemburgu gdje je nakon što je protutnjao tornado ostala velika šteta. Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama tokom vremenskih neprilika na zapadu Evrope.

https://youtu.be/tsLilU3trH0

Meteorolozi i za danas u glavnom gradu Holandije predviđaju jak vjetar, a temperature neće prelaziti 22. podiok. Od nedjelje novi pad temeprarure pa će tako u ponedjeljak u Amsterdamu najviša dnevna temperatura iznositi svega 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari

avatar