Istraga: Djelovi mosta u Đenovi nijesu bili održavani 25 godina

„Istraga će pokazati da li je nedostatak održavanja bio glavni razlog urušavanja mosta“, rekao je glavni tužilac Đenove Frančesko Kozi na konferenciji za novinare nakon komemoracije za poginule u toj nesreći

Pojedini djelovi mosta, u čijem su rušenju prošle godine u Đenovi stradale 43 osobe, nijesu bili održavani 25 godina, pokazao je tehnički izvještaj na koji je danas ukazao lokalni tužilac, prenosi Rojters.

Most u Đenovi srušio se 14. avgusta prošle godine (Foto: AFP/Getty Images)

„Istraga će pokazati da li je nedostatak održavanja bio glavni razlog urušavanja mosta“, rekao je glavni tužilac Đenove Frančesko Kozi na konferenciji za novinare nakon komemoracije za poginule u toj nesreći. Veliki dio vijadukta dug 1,2 kilometra, urušio se 14. avgusta prošle godine u Đenovi zbog jakih kiša, pri čemu su smrtno stradale 43 osobe.

Mada se uzroci rušenja dijela tog vijadukta i dalje istražuju, vladajući Pokret pet zvijezda optužio je najvećeg italijanskog operatera za naplatu putarina Atlantiu da nije održavala most, ali je ta kompanija odbacila optužbe.

Akcije Atlantie kojom upravlja kompanija Beneton su, nakon današnjeg komentara tužioca, pale za četiri odsto. Komemoraciji žrtvama u Đenovi prisustvovali su predsjednik Italije Serđio Matarella i čelnici stranaka.

Komentari

avatar