Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Iran pogubio trojicu muškaraca zbog povezanosti s protestima

Trojica muškaraca proglašena su krivima i osuđena na smrt zbog ''rata protiv Boga'' i posjedovanja oružja tokom demonstracija u gradu Isfahanu

Iran je pogubio trojicu muškaraca osuđenih na najstrožu kaznu zbog umiješanosti u smrt policajaca tokom protesta izazvanih smrću Mahse Amini prošle godine, objavile su pravosudne vlasti.

Trojica muškaraca proglašena su krivima i osuđena na smrt zbog “rata protiv Boga” i posjedovanja oružja tokom demonstracija u gradu Isfahanu, navodi se na stranici informativne agencije pravosudnih vlasti Mizan Online.

Oni su uhapšeni u novembru prošle godine, a osuđeni na smrt u januaru, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Protestni pokret

Takođe su proglašeni krivima da su bili članovi “ilegalnih grupa koje su namjeravale potkopati bezbjednost zemlje i za tajni dogovor koji je doveo do zločina protiv unutrašnje sigurnosti”, dodao je Mizan.

Iran je potresen protestnim pokretom od smrti iranske Kurtkinje Mahse Amini 16. septembra 2022. godine, koja je umrla tri dana nakon što ju je uhapsila policija za moral, koja ju je optužila da je prekršila stroga pravila odijevanja nametnuta ženama.

Iran je pogubio više osuđenika od bilo koje zemlje uz izuzetak Kine, objavio je nedavno Amnesty International.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve